Selecteer een pagina
Nog geen 2 maanden na de introductie van de verantwoorde vendingmachine; de Food&Drinks2Smile, blijkt hij een ware hit te zijn. Al diverse middelbare scholen maar ook scholen in het beroepsonderwijs, hebben zich aangemeld voor een plaatsing. Volgens het Voedingscentrum willen steeds meer organisaties een gezondere kantine. Daarbij hoort uiteraard aandacht voor het aanbod van eten en drinken. Er wordt eerder gekozen voor een verantwoord alternatief als je van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze maakt.

Food&Drinks2Smile; de kwaliteit van een machine van Vendingland, de bewustere frisdranken van Vrumona en Free From snoep, koek en snacks van Food2Smile. Bijna het hele assortiment blijft onder de 110 calorieën per eenheid en volgt daarmee de richtlijnen van het Voedingscentrum. Maar de verantwoorde vendingmachine gaat nog verder; in de producten van de vendingmachine vind je geen slechte rode E-nummers zoals Aspartaam. Daarmee is dit concept uniek in Nederland.

Primeur op NHL Hogeschool
NHL Hogeschool in Leeuwarden heeft de primeur en plaatst als eerste in Noord-Nederland hogeschool de Food&Drinks2Smile. “Het restauratieve concept op de NHL Hogeschool is gericht op het faciliteren van ‘ontmoeten’ in een inspirerende en gastvrije omgeving. Hiermee willen we een thuisgevoel creëren voor student, medewerker en bezoeker. Het concept is ingevuld vanuit 4 speerpunten: vers, divers, gezond en gastvrij! Elke dag maken we het verschil door een ieder een mooie dag op de NHL Hogeschool te geven. Naast het aanbieden van een vers en divers assortiment aan eten & drinken stimuleren we ook gezonde varianten van fris en snacks. Met de start van de pilot ‘100% verantwoord snoep/snack en fris automaat van food2smile in samenwerking met Vendingland en Vrumona’, willen we het huidige assortiment verbreden en verwachten we een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van onze student, medewerker en bezoeker”, aldus Jeane Vermaas, Teamleider Facilitaire Services NHL Hogeschool.
De jeugd is echter niet onze enige doelgroep, ook al is hier de grootste gezondheidswinst te behalen. We willen een zo breed mogelijke groep bereiken die dankzij de Food&Drinks2Smile 24 uur per dag, ‘out of home’, een bewuste keuze kan maken.
Geïnteresseerden in de Food&Drinks2Smile kunnen contact opnemen via info@food2smile.nl.